Daniel switchte van de horeca naar de zorg

"De stap viel mee. Ik raad het iedereen aan."

Terug naar Inspiratie

Daniel Sleebos (35) studeerde af aan de hotelschool in Almelo. Hij werkte daarna een tijd in de horeca. Tijdens een re-integratietraject bij zijn werk in een Rotterdams hotel kwam hij in aanraking met Sterk in je Werk. “Ik was overspannen geraakt, ik was mezelf echt kwijt. Zo’n periode dwingt je om je kernwaarden eens te benoemen”.

Voor Daniel bleken die waarden vooral om zorg te draaien. Hij is blij dat een vriendin hem stimuleerde daar wat beter bij stil te staan. “Ik besefte dat ik maatschappelijk belang miste en dat ik andere hulp wilde bieden dan alleen de service van de horeca. Ik wist natuurlijk ook dat er personeelstekorten waren.” Daniel ging online op zoek en kwam op de site van deRotterdamseZorg. “Ik hoefde alleen een formulier in te vullen en toen kwam er snel contact.” Eerst vond Daniel het onwennig om aan tafel te schuiven over zo’n nieuw onderwerp als ‘de zorg als baan’. Maar alles ging soepel. Het gesprek met Sterk in je Werk loopbaanadviseur Pieter Blaak, maar ook het vervolgcontact.

"Daniel vat Sterk in je werk samen als de stap die ‘een zwarte periode weer helder heeft gemaakt’."

“Pieter zag ‘Verzorgende IG’ als passende start voor mij. Binnen een week had ik een afspraak bij ouderenzorgorganisatie Laurens om over de opleiding voor deze functie te komen praten. Ook bij Laurens hebben ze mijn kernwaarden bekeken, die had ik toegevoegd aan mijn mail en cv.” De opleiding houdt in dat Daniel één dag per week naar school gaat drie dagen per week stage loopt en in het verzorgingshuis. Hier kunnen ze momenteel het hardst nieuwe handen gebruiken, dus het is een win-win voor Daniel en de zorg van Rotterdam Rijnmond.

Maar Daniel blijft openstaan voor andere zorgsectoren. “Eigenlijk wil ik er zoveel als kan ontdekken. Van verslavingszorg tot mensen met psychische problemen. Vanuit de ervaring in de zorg die ik nu ga opdoen, zijn die werelden natuurlijk veel beter te bereiken dan vanuit dat hotel.” Daniel vat Sterk in je werk samen als de stap die ‘een zwarte periode weer helder heeft gemaakt’. Hij beschrijft dat hij sinds het gesprek met Pieter eindelijk weer echt perspectief zag. Daniel heeft hem hier achteraf nog extra voor bedankt. “Ik raad mensen in vergelijkbare situaties aan om met een loopbaanadviseur te praten. Vaak komt zoveel stress voort uit het vastlopen in je huidige werksituatie of door het wegvallen van een re-integratiedoel.” In zijn beleving kan iemand als Pieter op zo’n moment meer doen dan een psycholoog.

Op de vraag of Sterk in je Werk zich ten opzichte van andere loopbaanadviseurs onderscheidt, zegt hij dat de combinatie van loopbaanadvies met het zorgnetwerk leidt tot spijkers met koppen. Na het inzicht komt meteen ook het uitzicht! “En wat mij betreft is dat op een vaste baan in de mooiste sector die ik ken.”

Ontdekken of de zorg bij je past? Werk je in de zorg maar loop je vast?
Meer informatie of jezelf aanmelden voor een gratis loopbaan gesprek kan op: https://www.sterkinjewerk.nl/