Darcia zag haar kansen in de zorg

“Na twee gesprekken kreeg ik meer vertrouwen in mijn kansen in de zorg”

‘Ik ben Dircia Rodrigues, uit Barendrecht. Voordat ik zorgmedewerker werd, werkte ik al in deze sector. Maar ik ben van de logistieke werkvloer over gegaan naar het primaire proces: de patiënten. Vanuit mijn vorige baan merkte ik dat dat vak me interesseerde. Ik dacht weleens aan omscholen, maar ik dacht dan meteen ook ‘duur’ en ‘ingewikkeld’. Bovendien kreeg ik regelmatig te horen ‘we zitten al vol’. Bij een van de zorginstelling waar ik aanklopte werd actief geworven, inclusief solliciteermogelijkheid met je kindje erbij. Zelfs daar werd uiteindelijk gezegd: leuk dat je er bent, maar we hebben eigenlijk geen plek.

Toen ging ik naar een netwerkbijeenkomst van netwerk bijeenkomst van Young AB. Daar liep ik Nadia tegen het lijf, de toenmalige projectleidster van Sterk in je Werk CNV. Ze zag blijkbaar iets in me want ze gaf me goede tips, zoals actiever worden op LinkedIn. En ze spoorde me aan me in te schrijven voor een gratis loopbaangesprek. Dat deed ik en zo kwam ik aan tafel bij de loopbaancoach, Sarita. Zij deed meer dan kijken waar ik terecht zou kunnen. Ze hielp me eigenlijk een betere sollicitant te worden. Er hoorde een oefenboekje bij. Ze zei ook dat ik vooral niet moest opgeven. Ik kreeg er een meer motivatie om niet op te geven.

"Het gekke is: nu ik ook zichtbaar ben op LinkedIn, werven zorgorganisaties míj."

Na twee gesprekken begon ik meer vertrouwen in mijn kansen te krijgen. Ik keek op Indeed en zag allerlei leer-werkmogelijkheden. Toen ging ik mezelf opnieuw bij zorginstellingen voorstellen. Na wat bellen en wachten, belde Lelie Zorggroep me met het nieuws dat ik mocht beginnen met de duaal opleiding niveau 3. Het gekke is: nu ik ook zichtbaar ben op LinkedIn, werven zorgorganisaties míj. Ik vertel ze dat ik trouw blijf aan Lelie nu, ook al zou ik de opleiding die ik hier gestart ben ook in een andere organisatie af kunnen maken.

Ik raad anderen die met het idee rondlopen om zorgmedewerker te worden zeker aan ook met Sterk in je Werk te bellen. Bij mij draaide veel om gemotiveerd blijven, dus daar kun jij ook mee geholpen worden. Verder kom je er sneller achter waar de kansen schuilen en hoe je de switch écht kunt gaan maken.’


Meer weten of zelf een gratis loopbaangesprek bij jou in de buurt aanvragen? Kijk op www.sterkinjewerk.nl.