Ontdekdezorg Week 2022

De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Het was dit jaar de tiende editie van deze campagne week, deze werd daarom feestelijk geopend in een live uitzending. Hierin werd onder andere gesproken met documentairemaakster en winnares van de zilveren Televisierster 2021 Linda Hakeboom. Speciaal voor de Ontdekdezorg week 2022 heeft zij een video-serie gemaakt over werken in zorg en welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad.

Terug naar Inspiratie

Ontdek de zorg

Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt tijdens één van de vele activiteiten. De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 13 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisatie.

Webinars

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Retourticket naar de zorg’, of ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en welzijn/GGZ. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan één van de vele activiteiten, georganiseerd door werkgevers uit zorg en welzijn. Zo zijn er vragenuurtjes, rondleidingen, banenmarkten en informatieve wandelingen. Meer informatie Kijk op www.ontdekdezorg.nl/week voor het complete programma en de laatste info.