Mbo verpleegkundige

Je verleent verpleegkundige zorg aan patiënten of cliënten en hebt een belangrijke rol in het behandelteam. Je kunt werken in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg of woonvormen voor verstandelijk of lichamelijk gehandicapten. 

Word verpleegkundige

Wil jij je ontwikkelen tot verpleegkundige door te leren én te werken tegelijkertijd? Dat kan! De opleiding tot verpleegkundige op niveau 4 duurt zo'n 4 jaar. Volg je de opleiding via een leerwerktraject dan wordt vaak de opleiding voor je betaald en verdien je ook salaris als leerling.

Instroommomenten

Leerwerktrajecten hebben vaste instroommomenten in het jaar. Meestal in het voorjaar en/of in het najaar. Je leest er meer over in de informatie bij onderstaande zorgorganisaties.

 

Mogelijkheden in Rotterdam-Rijnmond

Bij deze zorgorganisaties worden leerwerktrajecten tot mbo verpleegkundige aangeboden. Soms kan dat vanaf het 1e leerjaar. Bij anderen kan dat in het 3e en 4e leerjaar en ga je eerst 2 jaar fulltime naar school. Verdiep je verder in de mogelijkheden.

 

'Ik heb altijd iets willen doen om anderen te helpen.' Lees waarom Kim verpleegkundige is geworden op OntdekdeZorg.nl.

Kim, verpleegkundige

 

Solliciteren

Anders dan bij opleidingen kun je je hier niet voor inschrijven. Voor een leerwerktraject moet je altijd eerst solliciteren. Dat kan zodra er een vacature open staat.