Medewerker maatschappelijke zorg

Een medewerker maatschappelijke zorg helpt cliënten zo zelfstandig mogelijk te functioneren tijdens hun dagelijkse bezigheden. Je begeleidt hen op hun weg naar zelfstandigheid, leert hen inzicht te krijgen in hun eigen vermogens en motiveert hen tot het aanleren van nieuw gedrag. 

Word medewerker maatschappelijke zorg

Medewerker maatschappelijke zorg is een verzamelnaam voor functies waarin je cliënten begeleiding en zorg biedt, ook wel maatschappelijk werker of persoonlijk begeleider genoemd.

Wil jij dit worden door te leren én te werken tegelijkertijd? Dat kan! De mbo-opleiding op niveau 3 duurt zo'n 3 jaar. In een leerwerktraject wordt vaak de opleiding voor je betaald en verdien je een salaris als leerling.

Instroommomenten

Leerwerktrajecten hebben vaste instroommomenten in het jaar. Meestal in het voorjaar en/of in het najaar. Je leest er meer over in de informatie bij onderstaande zorgorganisaties.

 

Mogelijkheden in Rotterdam-Rijnmond

Bij deze zorgorganisaties worden leerwerktrajecten medewerker maatschappelijke zorg aangeboden. Verdiep je verder in jouw mogelijkheden.

 

'Ik had het gevoel dat ik echt wat kan betekenen voor hen, zodat ze ook mee kunnen doen in onze samenleving.' Lees waarom Thiemo voor dit beroep koos op OntdekdeZorg.nl

Thiemo, maatschappelijk werker

 

Solliciteren

Anders dan bij opleidingen kun je je hier niet voor inschrijven. Voor een leerwerktraject moet je altijd eerst solliciteren. Dat kan zodra er een vacature open staat.