Nieuw zorgtalent

Het traject van nieuw zorgtalent is een samenwerking tussen deRotterdamseZorg, de gemeente Rotterdam, Calibris Advies en een aantal zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het biedt kansen voor mensen die zelf moeilijk aan het werk komen.

Aan de slag in de zorg en welzijn

Het traject nieuw zorgtalent is speciaal voor mensen die graag in de zorg en welzijn aan de slag willen maar nog geen zorgopleiding hebben, voor mensen die al een tijd uit het arbeidsproces zijn en/of nu een uitkering ontvangen.

Leren en werken tegelijk

Via het traject van nieuw zorgtalent kun je ontdekken of werken in de zorg bij je past en of het volgen van de opleiding haalbaar is. In een periode van enkele weken tot maximaal 6 maanden werk je in een verpleeghuis, een thuisplusflat en/of bij mensen thuis en volg je een training passend bij het werk dat je gaat doen.

Nieuw zorgtalent helpt je voorbereiden op een baan in de zorg en welzijn en indien dat past een opleiding in stukken (modulair) op mbo niveau 1 (Assistent dienstverlening) of een BBL-opleiding niveau 2 (Helpende).

Starten met werken en leren is een flinke uitdaging. Met de juiste begeleiding tijdens het traject leer je om dit in je leven te passen.

Ga jij ervoor?

Met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen heb jij misschien over een aantal maanden wel een vaste baan en een mogelijkheid voor het volgen van een opleiding of zelfs al een startbewijs voor de opleiding Assistent dienstverlening of Helpende.

Meer informatie

Wil je meer weten over nieuw zorgtalent? Bekijk deze flyer.

Jouw contactpersoon

Neem contact op met jouw contactpersoon bij de gemeente of het UWV. Samen bekijken jullie jouw mogelijkheden. Je vindt de gegevens van je persoonlijk contactpersoon in jouw werkmap op uwv.nl of via de gemeente waar je woont.

Of mail naar zorgtalent@derotterdamsezorg.nl

Initiatiefnemers

Het traject is ontworpen door de zorginstellingen in de regio bij deRotterdamseZorg, de gemeente Rotterdam en Calibris Advies.

Nieuw Zorgtalent wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie vanuit het RAP van de gemeente Rotterdam.

https://www.rotterdam.nl/subsidie-rijnmonds-arbeidsmarkt-perspectieffonds-aanvragen