Opleiden

De zorg- en welzijnssector biedt veel mogelijkheden. Of je nu verpleegkundige, fysiotherapeut of sociaal werker wordt. In de zorg- en welzijnssector kun jij je verder ontwikkelen en jouw ambities waarmaken. Hieronder vindt je informatie over het vinden van de juiste opleiding en over de mogelijkheid om te leren en tegelijkertijd te werken in de sector.

Kies de juiste opleiding

Ben jij benieuwd naar leren in zorg en welzijn? Maar weet jij nog niet welke opleiding bij jou past, welke competenties je moet hebben of welke vooropleiding je eventueel nodig hebt? Bekijk de mogelijkheden op Youchooz.nl. Hier vind je een overzicht van huidige opleidingen en beroepen in sector Zorg en Welzijn. Door de filters te gebruiken vind je al snel wat er voor jou mogelijk is.

Werken en leren

Als je graag wilt leren en ondertussen aan het werk gaat of blijft, dan zijn er opleidingen die deze combinatie mogelijk maken. Op het mbo heet dit een ‘Beroeps Begeleidende Leerweg’ (BBL) en op het hbo heet dit ‘duaal’. Zo doe je praktische ervaring op tijdens je werk. Op school krijg je theorie en begeleiding.
Voordat je met een BBL of duale opleiding kunt beginnen, dien je te solliciteren op een opleidingsplaats BBL of duaal. Als deze beschikbaar zijn, vind je ze in ons vacatureoverzicht.