Radiodiagnostisch laborant

In dit beroep combineer je zorg en techniek. Je werkt met moderne apparatuur en verricht beeldonderzoek bij patiënten, denk aan röntgenfoto's of echo's. Daarmee help je de arts de juiste diagnose te stellen of om de voortgang van een behandeling te volgen.

Word radiodiagnostisch laborant

Wil jij je ontwikkelen tot radiodiagnostisch laborant door te leren én te werken tegelijkertijd? Dat kan! De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) is op hbo-niveau en duurt 4 jaar. In een leerwerktraject wordt de opleiding voor je betaald en verdien je een salaris als leerling.

Instroommomenten

Leerwerktrajecten hebben vaste instroommomenten in het jaar. Meestal in het voorjaar en/of in het najaar. Je leest er meer over in de informatie bij onderstaande zorgorganisaties.

 

Mogelijkheden in Rotterdam-Rijnmond

Bij deze zorgorganisaties worden leerwerktrajecten tot radiodiagnostisch laborant aangeboden. Verdiep je verder in jouw mogelijkheden.

 

'Ik zag meteen op de röntgenfoto dat er een heel stuk bot van zijn elleboog was afgebroken.' Lees Lia's verhaal op OntdekdeZorg.nl

Lia, radiodiagnostisch laborant

 

Solliciteren

Anders dan bij opleidingen kun je je hier niet voor inschrijven. Voor een leerwerktraject moet je altijd eerst solliciteren. Dat kan zodra er een vacature open staat.