Overzicht leerwerktrajecten

Er zijn veel verschillende leerwerktrajecten in de regio Rotterdam Rijnmond. Van doktersassistent tot verpleegkundige en van sociaal werker tot operatieassistent. Ontdek jouw mogelijkheden!

Vooropleiding

Om in aanmerking te komen voor een leerwerktraject moet je aan een aantal eisen voldoen. Het begint bij jouw vooropleiding. We hebben de mogelijkheden voor je op een rij gezet. Let op: er kunnen specifieke vooropleidingseisen gelden, bijvoorbeeld een bepaald uitstroomprofiel. Snel jouw mogelijkheden zien? Start de keuzehulp.

 

Jij hebt een vmbo, mavo of vergelijkbaar diploma:

 

Jij hebt een havo, mbo of vergelijkbaar diploma:

 

Jij hebt een vwo, hbo of vergelijkbaar diploma:

 

Jij hebt geen diploma:

Om in de zorg te kunnen werken is vaak minimaal een diploma op vmbo-niveau nodig. Daarmee kun je je inschrijven voor een opleiding in de zorg of solliciteren voor een leerwerktraject waarin je werkt en leert tegelijk. Kom je daarvoor niet in aanmerking? Dan is het Welslagen traject misschien iets voor jou. Lees meer over de inhoud en voorwaarden.

Als je wil komen werken in de zorg en welzijn maar als je nog geen diploma hebt of wel een diploma hebt maar lang niet aan het werk bent geweest dan ben je welkom bij het traject van nieuw zorgtalent.