Switch to Care

In Rotterdam-Rijnmond is een uniek programma ontwikkeld speciaal voor zij-instromers op hbo- en wo-niveau. In dit verkorte leerwerktraject word je in 2 jaar en 6 maanden opgeleid tot verpleegkundige op hbo-niveau. Je volgt de theorie aan de Breederode Hogeschool. En komt in dienst bij één van de deelnemende zorgorganisaties waar je in de praktijk aan de slag gaat.

Word hbo verpleegkundige

Tijdens het leerwerktraject kom je voor 32 uur per week in dienst bij één van de deelnemende zorginstellingen. Dit is inclusief de opleidingsdagen. De opleiding wordt voor je betaald en vanaf dag 1 ontvang je salaris.

Wil je weten wat je verdient nadat je jouw diploma op zak hebt? Lees meer over salaris en andere arbeidsvoorwaarden in de zorg. Klik hier

Jouw profiel

Om in aanmerking te komen voor dit leerwerktrajct beschik je over een hbo bachelor-, of wo-diploma en aantoonbare werkervaring op minimaal hbo-niveau.

Lees alle informatie over dit traject in deze brochure en meld je aan voor één van de informatieavonden.

 
 
 

Sollicitatieprocedure

Zie jij een toekomst als verpleegkundige in de zorg wel zitten en ga je voor een carrièreswitch? De procedure bestaat uit:

 1. Solliciteren
  Zodra er een vacature open staat kun je solliciteren naar dit unieke leerwerktraject.
 2. Selectie
  Op basis van jouw cv en motivatie bekijken we of je in aanmerking komt voor het leerwerktraject en of dit bij je kan passen. Je hoort zo snel mogelijk of je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.
 3. Sollicitatiegesprek
  We leren elkaar kennen en vormen beiden een idee of je geschikt bent voor het vak van verpleegkundige en of het leerwerktraject bij je past.
 4. Voortraject
  Zijn we beiden enthousiast, dan start je met een voortraject van 2 maanden. Dit doe je naast je bestaande werk. Tijdens het traject volg je 2 modules aan de Breederode Hogeschool, loop je 2 dagen stage in een zorginstelling en heb je 2 coachingsgesprekken.
 5. Plaatsing
  Sluit jij het voortraject positief af? Gefeliciteerd! De baan is voor jou en je wordt geplaatst bij één van de deelnemende zorgorganisaties. Je komt in dienst bij deze zorgorganisatie en gaat het werken in de praktijk combineren met studeren aan de Breederode Hogeschool.

Alle stappen positief doorlopen? Super! Welkom in het prachtige verpleegkundig vak!

 

Deelnemende zorgorganisaties

Deze zorgorganisaties in Rotterdam-Rijnmond bieden binnen dit programma een leerwerktraject aan.

 

Meer weten over Switch to care?

Wil je meer weten over de achtergrond van dit unieke traject voor zij-instromers in Rotterdam-Rijnmond? Lees verder