Te gek werk | Antes podcast

In Te gek werk gaat Splinter Chabot in gesprek met bevlogen GGZ-professionals van Antes over hun werk. In de gesprekken onderzoekt hij wat zij doen, wat hen motiveert om in de psychiatrie te werken en wat hun werk te gek maakt. Luister mee, en ontdek waarom werken in de ggz en bij Antes de moeite waard is.

Antes is onderdeel van Parnassia Groep en als organisatie voor geestelijke gezondheid actief in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en de Zuid-Hollandse Eilanden. Antes biedt cliënten en naastbetrokkenen deskundige GGZ-zorg en ondersteuning op een respectvolle manier en met een optimistische blik naar de toekomst. Wij werken samen aan herstel. Dat doen we recht uit ons hart. Met een mentaliteit van mouwen opstropen en aanpakken.

Aflevering 1
Verpleegkundige Bienvenida - Te gek werk (Antes podcast) | Podcast on Spotify

In de eerste aflevering maak je kennis met verpleegkundige en triagist Bienvenida van de 'crisismeldkamer' van Antes in Rotterdam, waar jaarlijks 15.000 crisismeldingen binnenkomen. Of het nu een huisarts of een politieagent is die een verwarde persoon wil laten beoordelen, een bezorgde buurvrouw van een GGZ-cliënt die 's nachts geschreeuw hoort, of een cliënt van Antes die zelf belt omdat zij zich heel somber voelt; zij krijgen allemaal als eerste Bienvenida en haar collega's van de crisisdienst aan de lijn.
Vanaf 1 februari volgen om de twee weken nog 5 afleveringen:

Terug naar Inspiratie