Welslagen

Het Welslagen traject is een samenwerking tussen gemeenten, Calibris Advies en een aantal zorgorganisaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het biedt kansen voor mensen die zelf moeilijk aan het werk komen.

Aan de slag in de zorg

Het WelSlagen traject is speciaal voor mensen die graag in de zorg aan de slag willen maar geen zorgopleiding hebben, al een tijd uit het arbeidsproces zijn en nu een uitkering ontvangen.

Leren en werken tegelijk

Via het WelSlagen traject kun je ontdekken of werken in de zorg bij je past en of het volgen van de opleiding haalbaar is. In een periode van 20 weken loop je mee in een verpleeg- en verzorgingshuis en ga je naar school.

WelSlagen helpt je voorbereiden op een BBL-opleiding niveau 2 (Helpende) of niveau 3 (Verzorgende IG). Met een opleiding starten en werken en leren combineren is een flinke uitdaging. Met de juiste begeleiding tijdens het WelSlagen traject leer je om dit in je leven in te passen.

Ga jij ervoor?

Met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen heb jij misschien over een aantal maanden wel een arbeidsovereenkomst en startbewijs voor de opleiding Helpende of Verzorgende op zak.

Meer informatie

Wil je meer weten over WelSlagen? Het traject is ontworpen door de zorginstellingen in de regio bij deRotterdamseZorg en wordt nu aangeboden door CalibrisAdvies. Bekijk hun website.

Jouw contactpersoon

Neem contact op met jouw contactpersoon bij de gemeente of het UWV. Samen bekijken jullie jouw mogelijkheden. Je vindt de gegevens van je persoonlijk contactpersoon in jouw werkmap op uwv.nl of via de gemeente waar je woont.